2020. őszén – alkalmazkodva a pandémia okozta helyzethez – a Rákóczi Szövetség a megszokottól eltérő módon folytatja tevékenységét. Szeretnénk még nagyobb hangsúlyt fordítani középiskolai, egyetemi és település szervezeteinkkel együttműködésünk megerősítésére, a velük való kapcsolat elmélyítésére, helyi programjaik, rendezvényeik támogatására.

Ennek jegyében a Szövetség rendkívüli, 3 munkanapos elbírálást garantál minden pályázata esetén, hogy a programok és kirándulások, azok szervezése gördülékenyen és rugalmasan valósulhasson meg. Ebbe a körbe tartoznak a belső pályázat 150 000 forintos, a Nemzeti Összetartozás éve 100 000 forintos, illetve a Rendhagyó Diákutaztatási Program 300 000 forint keretösszegű pályázati lehetőségei.

A fent leírt pályázati felhívásokkal indult útnak 2020. szeptember 16-án, szerdán Lőrinc Brigitta, a Rákóczi Szövetség munkatársa és Nagy Domonkos István szervezetfejlesztési és informatikai igazgató. Napjuk Pécsen, a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Széchenyi István Gimnáziumában indult, ahol Kutas József intézményvezető fogadta őket. Sajnos ezúttal – mindenki biztonsága érdekében – csak külső helyszínen nyílt lehetőség a találkozásra, azonban az egyeztetés hasznos információkkal szolgált mindkét fél számára, egyúttal megállapodtak, hogy ha erre lehetőség lesz, az idei, rendhagyó október 22-i ünnepségbe is bekapcsolódik az iskola.

Koradélután a Komlói települési szervezet vezetői és tagsága fogadta a Szövetség képviselőit a komlói Közösségek házában, ahol jó hangulatú beszélgetés alakult ki, számos hasznos ötlet hangzott el a jelenlévők részéről.

Később a Bajai és Vaskúti települési szervezetek képviselői fogadták a Szövetség munkatársait, akik beszámoltak a szervezetek tevékenységéről, kirándulásairól, illetve ötleteket fogalmaztak meg a jövőre nézve.

A nap Bátaszéken ért véget, ahol a Művelődési Központban a Bátaszéki települési szervezet és a Bátaszéki II. Géza Gimnáziumban működő szervezetek vezetői voltak jelen. Halhattak az aktuális lehetőségekről, melyek felkeltették érdeklődésüket, így az egyeztetés – minden jelenlegi nehézség ellenére –jó hangulatban zajlott.

Nagyon örülünk, hogy találkozhattunk, az egyeztetéseket folytatjuk és reméljük, mint többek kapcsolódnak be helyi programokat, rendezvényeket szervezve a következő hónapokban.