Diaszpóra Program - Gyakran Ismételt Kérdések

Különböző korú gyermekeim vannak. Melyik táborba menjen a fiatalabb, melyikbe az idősebb?

Pünkösd: 15-29 éves korig ajánljuk olyan fiataloknak, akiknek fontos a vallás, akik szeretnének Zarándoklaton részt venni

Összmagyar Középiskolás Tábor: 16-19 éves korig ajánljuk

Összmagyar Felsőtagozatos Tábor:13 -16 éves korig ajánljuk     

Összmagyar Anyanyelvi Tábor: 10-14 éves korig ajánljuk

Összmagyar Tanártábor: Azon tanárokat, szervezetvezetőket várjuk, akik aktívan tevékenykednek a helyi diaszpóraközösségekben

Összmagyar Egyetemista Tábor: 20-29 éves korig ajánljuk          

Advent: mindenkinek 😊

Hol tudom elolvasni/megnézni az előző évek programjainak beszámolóit?

A Rákóczi Szövetség honlapján a médiatárban minden beszámolót és videót megtalál: https://www.rakocziszovetseg.org/mediatar

Mi a nyári táborok helyszíne?

Sátoraljaújhely, Rákóczi Tábor és Rendezvényközpont.

 

Videó

 
 
Hogyan történik az útiköltségtérítés?

A résztvevők a jelentkezés elfogadása után megadják a banki adataikat, majd a program befejeztével utalással küldjük meg a támogatást a megadott bankszámlaszámra

Mikor kapjuk vissza a regisztrációs díjat?

A jelentkezés elfogadását követően átutalt 30.000 Ft regisztrációs díjat a program után az útiköltségtérítéssel együtt, utalva kapják vissza.

Hogyan mondhatom le a részvételt?

Amennyiben a lemondás időpontja legalább 30 naptári nappal megelőzi a megjelölt programidőszakot, a tábor regisztrációs díját visszafizetjük. A lemondási szándékot a résztvevő a fenti időpontnál később jelzi, a regisztrációs díj a Rákóczi Szövetséget illeti. Lemondást kizárólag írásban tudunk elfogadni a diaszpora@rakocziszovetseg.hu e-mail címen.

Mikor nem kapjuk vissza a regisztrációs díjat?

Amikor átutalta a 30.000 Ft-ot, jelentkezését véglegesítjük. Amennyiben kiderül, hogy nem tud részt venni a programon, de erről a programidőszakot megelőző 30 naptári napon belül szól, akkor nem utaljuk vissza az összeget semmilyen esetben sem.

A magyarországi rokonaink is szeretnének részt venni a programban. Mi a teendő?

A Diaszpóra Programra csak és kizárólag olyan személyek jelentkezhetnek, akik a diaszpóra területeken élnek, illetve aktív tagjai a helyi diaszpóraközösségnek.

Ki lehet kísérő?

A kísérő szerepére azok a 25. életévüket betöltött, közösségben aktív személyek (pedagógus, néptánctanár, közösségi vezető stb.) pályázhatnak, akik legalább társalgási szintű magyar nyelvtudással rendelkeznek és az elektronikus pályázati felületen motivációs levelüket feltöltötték.

5 kiskorú fiatal után egy kísérő jelentkezése fogadható el.

Én egyedül szeretnék a gyermekemmel utazni a programra. Van erre lehetőség?

A 2020-as évben 1 kísérő minimum 3 gyermeket, maximum 8 gyermeket hozhat.

Mi a kísérő feladata?

A kísérő a teljes programidőszak alatt a csoporttal van. Amikor szükséges fegyelmezi a gyermekeket, és figyel a biztonságukra, értékeikre.

A Rákóczi Szövetség munkatársai azt szokták mondani: „Mi szervezzük a programokat, tartunk előadásokat, játszunk a gyermekekkel, de nem szeretnénk mi fegyelmezni őket. Ha szükség van rá, ez a kísérő feladata.”

A gyermekem szeretné magával vinni a laptopját, gitárját. Viheti?

Mi nem tiltjuk meg ezen tárgyak használatát. Amennyiben a gyermek értéktárgyakat hoz magával, a kísérő feladata figyelni rá.

 

Elhagyhatom a csoportot a programidőszak ideje alatt?

A gyermeket a szülő, törvényes képviselő, kísérő viheti el a program helyszínéről azután, hogy emailben ezt leegyeztette a tábor szervezőivel.

Hol jelezzem, ha ételallergiám van?

A jelentkezésnél kellett ezt jelezni, amennyiben ezt nem tette meg, akkor a diaszpora@rakocziszovetseg.hu email címére kell jelezni. A fogyókúrás diéták nem számítanak ételérzékenységnek. Magyarországon nagyon finom ételek vannak, nem érdemes ezalatt a 10 nap alatt fogyókúrázni. 😊

Van orvosi ellátás a nyári táborban?

A tábor területén 0-24 órás orvosi ügyelet van, mentőszolgálat is rendelkezésre áll. Az pünkösdi és az adventi időszakban probléma esetén a helyi kórházba visszük a gyermeket. Valamint a Rákóczi Szövetségnek van egy erre a célra rendelkezésre álló orvosa.

 

Mi történik, ha a gyermek megbetegszik a programon?

Ha a gyermek megbetegszik vagy baleset éri a kísérőt és a szülőket is értesítjük. A gyermeket ellátjuk, ha kell orvoshoz visszük.

A koronavírus hogyan befolyásolja a programokat?

Amennyiben a lakhely szerinti ország vagy Magyarország Külügyminisztériuma lezárja az ország határait, akkor a kauciót visszautaljuk, de az utazási költséget nem térítjük meg. Érdemes folyamatosan figyelni az adott ország és Magyarország hivatalos oldalait, ahol a legpontosabb információk olvashatók: https://koronavirus.gov.hu/

A Rákóczi Szövetség bízik benne, hogy a nyári rendezvényeket már nem érik korlátozások a járvány miatt.