Gyakran Ismételt Kérdések

Hogyan csatlakozhatok a Rákóczi Szövetséghez?
A tagsági nyilatkozat kitöltésével. Az eredeti, kitöltött és aláírt nyilatkozatot a Rákóczi Szövetség Központi Irodája részére kell eljuttatni.
Hogyan vehetek részt a Rákóczi Szövetség rendezvényein?
A Rákóczi Szövetség Központi Irodája minden évben több tucat rendezvényt szervez – többnyire helyi és ifjúsági szervezetei számára. E rendezvények meghívásosak, meghívót az érintett szervezetek vezetői kapnak.
Ki csatlakozhat a Rákóczi Szövetséghez?
Bárki, aki 14. életévét betöltötte.
Mi az a KARON felület?
A KARON egy betűszó, mely a KApcsolattartási Rendszer Online szavakból áll össze. E rendszert helyi és ifjúsági szervezeteink számára hoztuk létre, hogy a napi ügyeikkel kapcsolatos adminisztrációt egyre hatékonyabban intézhessék online felületünkön.
Miért kell tagdíjat fizetnem és mennyit?
A civil törvény (2011. évi CLXXV. törvény) értelmében a Rákóczi Szövetség tagsága tagdíjat fizet. Ennek éves mértéke a következőképpen alakul: Diák: 300 Forint/Év Aktív dolgozó korú: 1000 Forint/Év Nyugdíjas: 600 Forint/Év A tagdíj megfizethető átutalással vagy készpénzben a Központi Iroda pénztári nyitvatartási idejében.
Milyen törvény vagy rendelkezés szabályozza a Rákóczi Szövetség működését?
A Rákóczi Szövetség – mint civil szervezet – a civil törvény (2011. évi CLXXV. törvény) szerint működik. A Szövetség céljait és tevékenységét szabályozza továbbá a Szövetség Alapszabálya, valamint az SZMSZ.
Mire használhatom tagkártyámat?
Amennyiben tagjaink a Szövetség éves közgyűlésén szavazni szeretnének, úgy az ekkor esedékes regisztrációkor tagkártyájukat munkatársaink ellenőrzik. Emellett a tagkártya a Szövetség közösségéhez való tartozás jelképe, ezért annak elegáns külalakját igyekszünk folyamatosan gondozni. A jövőben szeretnénk a kártyához egyéb szolgáltatásokat rendelni, erről részletes tájékoztatást küldünk.
Mire lesz szükségem az esetlegesen felajánlott útiköltség-térítéshez?
Útiköltség-térítésre kizárólag olyan esetben van mód, ha azt a szervező (Központi Iroda) külön fölajánlja meghívott vendége számára. Kérjük, mindig igyekezzen a lehetséges utazási kedvezményeket igénybe venni! Ha Ön személygépjárművel utazik, a gépjármű forgalmi engedélyére, az Ön jogosítványára és valamely személyazonosításra alkalmas, fényképes okmányára (személyi igazolvány vagy útlevél) lesz szükség. Ha Ön közösségi közlekedési eszköz segítségével jut a helyszínre, úgy kérjük, az eredeti menetjegyeket és személyazonosításra alkalmas, fényképes okmányát (személyi igazolvány vagy útlevél) hozza magával.