A Rákóczi Szövetség évről-évre egyre nagyobb figyelmet fordított a középiskolás korosztály megszólítására. Meggyőződésünk, hogy az ügy szempontjából kulcsfontosságú a tizenévesek megszólítása határon innen és túl, valamint számukra a személyes találkozás – így a magyar-magyar kapcsolatok megtapasztalásának lehetőségét megteremteni.

Ma már évente több mint 20 rendezvényt szervez a Központi Iroda e fiatalok számára – hétvégi vezetőképzők és kirándulások, nyári táborok várják az érdeklődőket. A Diákutaztatási Program segítségével minden évben közel 15 000 diák látogat el egy országhatárt átlépve

Kárpát-medence szerte többszáz magyar nyelven oktató középiskola tanárai és diákjai döntöttek középiskolai szervezetet létrehozása mellett. A Szövetség tagságának és szervezeteinek nagyobb részét adják a középiskolai szervezetek, akik a fent említett rendezvények mellett saját programjaikkal járulnak hozzá a közösségek és partneri kapcsolatok épüléséhez. E szerepvállalásuk során lehet szervezeteink segítségére a Belső Pályázatban évente elnyerhető 100 000 forintos támogatás.

0+
Helyi szervezetek száma

A Rákóczi Szövetség központi irodája és Kárpát-medence szerte működő közel 490 helyi szervezete révén gazdag programsorozatot valósít meg minden évben.

0+
Ifjúsági szervezet

Szervezetei közül több mint 260 - Kárpát-medencei középiskolában működő - ifjúsági szervezet.

card_membership
0+
Tagok létszáma

A Rákóczi Szövetség taglétszáma 2017-ben meghaladta a 24 ezret.

A kép nem elérhető
Taglétszám
Érdekképviseleti tevékenység és az identitástudat megőrzése
Slider