A Rákóczi Szövetség munkájához az elmúlt két évtizedben többszáz helyi és egyetemi közösség csatlakozott. Minden évben színes programsorozatot valósítanak meg helyi vagy akár regionális szinten. E kezdeményezések, rendezvények támogatására a Rákóczi Szövetség lehetőségeihez mérten kíván anyagi támogatást nyújtani Belső Pályázati rendszerén keresztül.

Helyi szervezeteink minden évben meghívást kapnak a számos megemlékezésre, rendezvényre (Esterházy János Emlékünnepség, Rákóczi Emléknap, Felvidékről Kitelepített Magyarok Emléknapja, Gloria Victis stb.) is.

A helyi szervezetek között külön meg kell említeni a Rákóczi Szövetség egyetemeken, főiskolákon működő helyi szervezeteit is. Kiemelt cél, hogy a magyar egyetemi ifjúság körében mindinkább kialakuljon az összetartozás tudata, valamint, hogy e szcénában is erős magyar-magyar kapcsolatok alakuljanak ki. E célt szolgálják a Rákóczi Szövetség külön e korosztálynak szervezett rendezvényei, mint a Szentendrei Főiskolás Tábor vagy a „Gloria Victis” – Kárpát-medencei ifjúsági találkozó.

0+
Helyi szervezetek száma

A Rákóczi Szövetség központi irodája és Kárpát-medence szerte működő közel 490 helyi szervezete révén gazdag programsorozatot valósít meg minden évben.

0+
Ifjúsági szervezet

Szervezetei közül több mint 260 - Kárpát-medencei középiskolában működő - ifjúsági szervezet.

card_membership
0+
Tagok létszáma

A Rákóczi Szövetség taglétszáma 2017-ben meghaladta a 24 ezret.

A kép nem elérhető
Taglétszám
Érdekképviseleti tevékenység és az identitástudat megőrzése
Slider