A Rákóczi Szövetség 1998 óta szervez nyári tábort Kárpát-medencei középiskolai tanároknak, kiemelten azoknak, akik a Szövetség középiskolai szervezeteit irányítják és segítik az ifjúságszervező munkát. A nyári tábor minden évben a szakmai továbbképzés és kapcsolatépítés mellett lehetőséget teremt a Rákóczi Szövetség tanárok iránti megbecsülésének kifejezésére.

A járványhelyzet miatt a külhoni tanárok sajnos nem kapcsolódhatnak be az idei táborba.

A rendezvény megnyitóján a Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban július 20-án, hétfőn részt vesz Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, Szili Katalin, miniszterelnöki megbízott, Takaró Mihály, irodalomtörténész és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.

A szakmai előadók mellett ellátogat a táborba többek között Benkő Tibor, honvédelmi miniszter, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója, valamint Szilágyi Péter, miniszteri biztos.

A rendezvény a Rákóczi Szövetség és a Kárpát-medencei Magyartanárok Kulturális Egyesülete közös szervezésében valósul meg.

 

Köszönjük, ha hírt adnak a rendezvényről!