A Rákóczi Szövetség 2018. november 16-18. között szervezte meg a 2018-as év utolsó Középiskolás Vezetőképzőjét. A rendezvényen közel 100 középiskolás vett részt, helyszín a várgesztesi Villapark volt.

A találkozó fő célja a Kárpát-medencei diákszervezetek vezetőinek a képzése, az iskolák kapcsolatrendszerének az erősítése. A vezetőképző központi témája ezúttal is az „ifjúság és érték” volt.

A pénteki megnyitó ünnepségen a Rákóczi Szövetség nevében Pálinkás Barnabás, rendezvényekért felelős igazgató köszöntötte a résztvevőket, majd Dimény Katalin, az OTP Fáy András Alapítvány budapesti Oktatási Központjának intézményvezető-igazgatója a pénzügyi tudatosságról tartott előadás. A vacsorát követően Csenger Orsolya és Szeleczki Mónika rendezvényszervezők csapatépítő játékokon keresztül vezették rá a diákokat az együttműködés fontosságára. Ezzel párhuzamosan a pedagógusok kötetlen beszélgetés keretében ismerkedtek egymással.

Szombat délelőtt bemutatásra került a Rákóczi Szövetség munkássága. A szervezők arra buzdították a résztvevőket, hogy a lehető legaktívabban vegyenek rész a Szövetség életében, jelentkezzenek a Szövetség nyári táboraiba, évközi kirándulásaira, képzéseire. Az iskolák lehetőséget kaptak arra, hogy néhány szóban bemutassák Ifjúsági Szervezetüket, a 2018-as évben megvalósult programjaikat, jövőbeli rendezvényeiket. A délelőtt további részében Lőrinczi Zoltán helyettes államtitkár tartott előadást „Milyen a jó vezető” címmel. Ebédet követően a lelkes csapat Tatabányára utazott, hogy megtekintse a 8 méter magas, a karmai közt Árpád kardját tartó és a fején koronát viselő turulszobrot. Ezt követően a résztvevők a tavak városába, Tatára utaztak, hogy felfedezzék a város nevezetességeit. A vacsorát követően Csáky Csongor elnök, valamint Dr. Lukács Ferenc, a Rákóczi Szövetség volt pénzügyi titkára rövid beszélgetésre invitálta a pedagógusokat. Este lehetőség nyílt a szálloda wellness szolgáltatásainak igénybevételére.