Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói látogatása alkalmából a Rákóczi Szövetség együttműködésben a Miniszterelnökség egyházi ügyekért felelős államtitkárságával utazási pályázatot hirdet Kárpát-medencei középiskolák, egyházi közösségek 13 és 19 év közötti fiataljainak.

A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programja keretében az utazásban résztvevő diákok számától és az utazás távolságától függően akár 400 ezer forint utazási támogatásban is részesítheti a sikeres pályázókat.

A pályázatot 2019. április 1-ig nyújthatják be a Rákóczi Szövetség honlapján (www.rakocziszovetseg.org).

A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programja tavaly mintegy 400 középiskola 15 000 diákjának teremtett utazási lehetőséget. A program idén is folytatódik, a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából 116 középiskola több mint 5000 tanulója utazott legalább egy határ átlépésével ünnepelni.

 

Pályázni az alábbi online adatlap kitöltésével lehet:

Amennyiben Ön már regisztrált a Rákóczi Szövetség KARON (KApcsolattartási Rendszer ONline) felületére, úgy kattintson az alábbi linkre a pályázat benyújtásához:

https://admin.rakocziszovetseg.org/login

Ha még nem regisztrált, ezt az alábbi linkre kattintva teheti meg (FIGYELEM! A bejelentkezési adatokat jegyezze meg. Azok használatával intézményükből akár több pályázatot is benyújthat, illetve kérjük, a következő pályázati kiírások alkalmával is ezeket használja!):

https://admin.rakocziszovetseg.org/register  

 

Az online jelentkezési lapok beérkezésének határideje: 2019. április 1. (hétfő)

 

A Rákóczi Szövetség a program keretében az utazási költséget – a megtett út és az utazók számának függvényében – legfeljebb 400 000 Ft értékig átvállalja, a további költségek (szállás, étkezés) a kiutazó iskolát terhelik!

A támogatás feltétele, hogy az utazó csoport a program megvalósulását követően (legkésőbb 2019. július 1-ig!) részletes úti beszámolót és 25 db, az utazást megörökítő fotót küld a Rákóczi Szövetség részére.

 

A pályázat feltételei:

 • Pályázhat minden Kárpát-medencei középiskola és egyházközösség magyar diákcsoportja.
 • A kirándulásnak 2019. június 1-i pápalátogatáskor kell megvalósulnia.
 • Az utazások időtartama legalább 1 nap, legfeljebb 6 nap lehet.

 

A pályázaton elnyert összeg kifizetésének feltételei:

A pályázaton elnyert összeg kifizetésének, azaz a számla kiegyenlítésének feltétele, hogy minden utazó iskola az eredeti számla beérkezésével egyidejűleg, de legkésőbb az utazást követően 30 nappal eleget tesz az elszámolás alábbi követelményeinek:

 • számla és menetlevél megküldése postai úton,
 • képek nélkül minimum két A/4 oldalas (azaz minimum 5-6000 karakter) írásos beszámolót elektronikusan (szerkeszthető - doc, rtf, stb.),
 • az utazók névsoráról egy eredeti (!) jelenléti ív kitöltése és elküldése postai és elektronikus (szkennelve) úton (a formanyomtatvány honlapunkról letölthető!),
 • legalább 25 db – az út fontosabb eseményeit megörökítő – fényképet (jpg, bmp, tiff stb.)
 • valamint az utazás megrendelését visszaigazoló dokumentum kitöltése és megküldése postai úton (a formanyomtatvány honlapunkról letölthető!).

 

FIGYELEM! A hiánytalan elszámolás (szöveges beszámoló, jelenléti ív, fényképek, számla, menetlevél és a megrendelő visszaigazolása) irodánkba történő beérkezése a pénzkifizetés feltétele is egyben! Ha az utazás után 30 nappal sem érkezik be a hiánytalan elszámolás, a számlát nem áll módunkban kifizetni!

 

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk, de a Rákóczi Szövetség ifjúsági szervezetével rendelkező iskolák előnyt élveznek az elbíráláskor. Az utazó csoportok számát a rendelkezésünkre álló anyagi forrásoktól függően fogjuk megállapítani.

Pályázni minimum 20 fős diákcsoporttal lehet!

A támogatás mértékének megállapítása függ az adott csoport létszámától (diákok és kísérők együttesen) és a kalkulált útvonal hosszától:

 • 500 km-ig:         200.000 Ft keretösszeg
 • 750 km-ig:         300.000 Ft keretösszeg
 • 750 km fölött:   400.000 Ft keretösszeg

 

 • 20-30 fő:           50%
 • 31-35 fő:           60%
 • 36-40 fő:           80%
 • 41-     fő:          100%

Felhívjuk a figyelmet, hogy 10 gyerekenként 1 kísérőt tudunk figyelembe venni az utazók létszámából számított támogatás megállapításánál!

Kérjük, hogy a legkedvezőbb ajánlatot adó utaztató cég/buszos vállalkozó szolgáltatását vegyék igénybe, így lehetőséget biztosítva arra, hogy minél több diákcsoport utazását támogathassa a Szövetség!

Felhívjuk a magyarországi középiskolák figyelmét, hogy az utazás megszervezésénél különös tekintettel vegyék figyelembe a nevelési-oktatási intézmények által szervezett országhatárt átlépő autóbuszos kirándulások biztonságáról szóló 27/2017. (X. 18.) EMMI rendeletet.

 

A pályázat elbírálásáról a Rákóczi Szövetség vezetősége dönt 2019. április közepén. A pályázaton nyertes középiskolák névsora 2019. április16-tól olvasható honlapunkon (www.rakocziszovetseg.org).

További információval Simon Alekszandra, a programmal megbízott munkatársunk (tel: +3612013067; e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.), illetve a Rákóczi Szövetség központi irodájának munkatárasai a lenti elérhetőségeken állnak rendelkezésre.