A Rákóczi Szövetség május 23-án, csütörtökön 17.30-tól a Szent Margit Gimnázium dísztermében ünnepli fennállásának 30 éves jubileumát.

Az ünnepséget Kövér László, az Országgyűlés elnöke nyitja meg. A rendezvényen számos kiemelt magyarországi és határon túli személyiség mellett részt vesz Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes és Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A Szövetség a jubileum alkalmával szeretné megköszönni kormányzati, önkormányzati, vállalati és magán támogatóinak, jelenlegi és korábbi tisztségviselőinek, tagságának, munkatársainak, valamint minden barátjának mindazt, amit a Rákóczi Szövetség ügyéért tett és tesz.

A Rákóczi Szövetséget az 1989-es rendszerváltás időszakában, az azt átható felfokozott társadalmi hangulatban egy maroknyi lelkes felvidéki kötődésű ember alapította, akik fontosnak tartották kifejezni, és a nyilvánosság elé tárni a korábban tabunak számító határon túlra szakadt magyarság ügyét. Mára, harminc év szorgos hétköznapjai után, mintegy huszonhétezer taggal, közel kétszáz Kárpát-medencei települési, és több mint háromszáz középiskolai szervezettel rendelkezik a Szövetség.

A Rákóczi Szövetség kiemelt célja a külhoni magyarság megmaradása, a külhoni szülők magyar iskolaválasztása, a magyar ifjúság kapcsolatépítésének elősegítése, a Kárpát-medencei magyarság szolgálata.

A Szövetség a jubileumi ünnepséget megelőzően 16 órától tartja a 2019. évi rendes Közgyűlését, melyen felszólal Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke, aki a Közgyűlésen szeretné kérni a Rákóczi Szövetség támogatását az Európai Nemzeti Régiókért indított polgári kezdeményezés aláírásgyűjtéséhez.

Amennyiben részt kívánnak venni az eseményen, május 22. 12 óráig regisztrálhatnak a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen nevük megadásával.

Abban az esetben, ha előre megírják a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címre, hogy kivel szeretnének interjút készíteni, igyekszünk a lehető legkedvezőbb módon kialakítani az interjú sorrendet.

 

Köszönjük, hogy hírt adnak az eseményről!