A sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontban augusztus 5. és 10. között mintegy 400 Kárpát-medencei diák táborozik olyan középiskolák képviseletében, ahol a Szövetségnek ifjúsági szervezetei működnek. Az idei nyáron ez a második nagy Kárpát-medencei középiskolás tábora a Szövetségnek.

A tábor célja a kapcsolatépítés, az identitás erősítés és a korosztálynak szóló programok által életre szóló élmények biztosítása.

A rendezvényre ellátogat többek között Benkő Tibor honvédelmi miniszter, és Sölch Gellért az EMMI helyettes államtitkára.

 

Székesfehérváron a Vörösmarty Színház és a Rákóczi Szövetség közös szervezésében augusztus 6. és 20. között Kárpát-medencei Színjátszó Tábor zajlik 60 külhoni középiskolás részvételével. A diákok a tábor idején bekapcsolódnak a székesfehérvári Koronázási Szertartásjáték – IV. Béla – Az élet magja című előadás próbáiba és szereplőkként részesei lesznek az augusztus 17-i, 18-i és 19-i bemutatóknak.

A Kárpát-medencei Színjátszó Tábor megnyitóján 2019. augusztus 6-án 17 órakor a székesfehérvári Városháza dísztermében a diákok mellett jelen lesz Rétvári Bence az EMMI államtitkára, Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere, Szikora János a Vörösmarty Színház igazgatója és Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke.

 

Köszönjük, hogy hírt adnak a rendezvényekről!