Beiratkozási Program 2017 - Máramaros megye

A Rákóczi Szövetség Beiratkozási Programja keretében 2017. szeptember 15-én első alkalommal kapta meg Máramaros megye valamennyi magyar iskolakezdője a beiratkozási ösztöndíjat. 2017-ben 112 gyermek családja vette át a magyar civiltársadalom és önkormányzatok összefogását szimbolizáló támogatást a nagybányai magyar napok - Főtér Fesztivál keretében.

Az eseményen a Szövetség képviseletében Csáky Csongor főtitkár és Nagy Domonkos vett részt. A helyi szervező és a program kezdeményezője a nagybányai Teleki Magyar Ház volt, Markó Hajnal vezetésével.

Az ösztöndíjak átadása és a program üzenetének átadása ünnepélyesen nagybánya főterén több ezer ember előtt zajlott.

Az alábbi települések gyermekeit érintette a program: Nagybánya, Máramarossziget, Tiszaveresmart, Szinérváralja, Szamosardó, Nagyfentős, Monó, Magyarlápos, Felsőbánya, Domokos, Avasújváros, Koltó, Vámfalu, Csadreg, Égerhart, Miszmogyorós, Hosszúmező, Rózsapallaghegy, Szilágyújfalu, Kapnikbánya, Németbánya, Felsőfalu.