A Rákóczi Szövetség közgyűlése tiszteletbeli elnökké választotta Halzl Józsefet

A Rákóczi Szövetség 2018. május 26-án Budapesten, a Duna Palotában tartotta meg közgyűlését. A közgyűlésnek levelet küldött Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, beszédet mondott Németh Zsolt az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke és Menyhárt József, a felvidéki Magyar Közösség Pártjának elnöke. 

A közgyűlés közel 250 résztvevője elfogadta a Rákóczi Szövetség 2017. évi beszámolóját és a 2018. évi program és költségtervét.

A közgyűlésen Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnökének javaslatára új elnökséget választottak. Halzl József, aki 1990-től vezette a Szövetséget, korára és egészségére hivatkozva lemondott elnöki tisztségéről és azt javasolta, hogy a közgyűlés válasszon új vezetőket.

A közgyűlés döntésének értelmében Halzl József, a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli elnöke.

A Rákóczi Szövetség új elnökévé a közgyűlés Halzl József javaslatára, Csáky Csongor korábbi főtitkárt választotta meg. Az elnökség további nyolc tagja – Kun Ferencz, Makláry-Szalontai Csaba, Martényi Árpád, Németh Zsolt, Ősi Barnabás, Őry Péter, Tárnok Balázs, Varga Róbert – alelnökként látja el feladatait a következő négy évben.