Idén hetedik alkalommal került megrendezésre a Délvidéki Utazás elnevezésű kirándulás, melyen szerte a Kárpát-medencéből több, mint 100 diák és tanár vett részt. Az iskolákból 5 diák és 1 kísérőtanár jelentkezhetett.

A nyugat-magyarországiak és a fővárosiak Budapestről, a kelet-magyarországi és erdélyi iskolák Szegedről indultak, a délvidéki iskolákkal pedig Szabadkán találkozott a társaság. Itt a városháza megtekintésével kezdődött a program, amit egy rövid városnézés követett a bácskai nagyvárosban. Ezután Óbecsére érkeztünk, ahol tettünk egy rövid sétát a Tisza-partra, illetve meglátogattuk a Than-emlékházban megvalósult interaktív kiállítást, ami elnyerte a résztvevők tetszését. A nap végén Törökbecsén elfoglaltuk szállásainkat, itt Báló Tibor, a Rákóczi Szövetség törökbecsei helyi szervezetének vezetője mondott rövid köszöntőt, majd zárásként egy délvidéki fiatalokból álló zenekar adott rögtönzött koncertet a szálloda éttermében.

Szombaton reggel a jugoszláv partizánok által 1944 végén elkövetett délvidéki vérengzések emlékművénél elhelyeztük a Rákóczi Szövetség koszorúját. Innen Pétervárad felé vettük az irányt, ahol a vár alatti alagutakat járva a XVIII. századi katonák bőrébe bújhattak a tanárok és diákok.

Délután Nándorfehérvárra érkeztünk, a várban egy rövid szabad program után megemlékezést tartottunk a csata emlékkövénél, majd visszatértünk szálláshelyünkre. Vacsora után a törökbecseiek egy élő zenés táncházzal leptek meg bennünket, amelyben a diákok örömmel és nagy számban vettek részt, s amit ezúton is köszönünk.

Vasárnap reggel a templom kertjében fejet hajtottunk Leningen-Westerburg Károly mellszobra előtt, majd egy másik aradi vértanúra, Kiss Ernőre emlékeztünk az eleméri római katolikus templom kriptájában.

A hétvége zárásaként megtekintettük az Aracsi pusztatemplomot, ahol közösen elmélkedtünk a templom és a helyi magyarság megmaradásának párhuzamán.

A résztvevők a későbbi találkozás reményében vettek búcsút egymástól, majd a buszok elindultak Szeged és Budapest felé.