A Rákóczi Szövetség 1998 óta szervez Kárpát-medencei történelemtanároknak, és 2013 óta a magyar nyelv és irodalom szakos tanároknak nyári táborokat. Idén először egy helyszínen és egy időpontban valósulhat meg a rendezvény, olyan módon, hogy a tanárok a közös programok mellett szaktárgyuknak megfelelő előadásokat és foglalkozásokat választhatnak. A magyar nyelv és irodalom szakos tanárok programját a Kárpát-medencei Magyartanárok Kulturális Egyesülete fogta össze.

Mintegy 300 Kárpát-medencei Pedagógus érkezett a sátoraljaújhelyi Rákóczi Tábor és Rendezvényközpontba július 22-én, ahol egy héten keresztül a kapcsolatépítés és kikapcsolódás mellett szakmai és kulturális programok várták az ide érkezőket.

A megnyitón ünnepi köszöntőt mondottt Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős helyettes államtitkár. 

A hét folyamán a táborba látogatott Kásler Mklós, az EMMI minisztere. 

A történelem szakos tanároknak többek között Hörcsik Richárd a régió országgyűlési képviselője, Tamás Edit a sárospataki Rákóczi Múzeum igazgatója, Kiss Gy. Csaba c. egyetemi tanár (ELTE BTK), Zsigmond Gábor a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgató-helyettese, Mészáros Kálmán történész és Vass Vilmos egyetemi docens tartott előadást. 

A reál szakos tanárok meghallgatták többek között Óvári László, a Miskolci Csillagda munkatársának, Farkas György, az ELTE Társadalom- és Gazdaságföldrajzi Tanszék oktatójának és Holló-Szabó Ferenc, az ELTE Matematika Múzeum alapítójának előadását.

A tanárok esténként kulturális, szórakoztató programokon vettek részt.

A résztvevők megismerték a Rákóczi Szövetség által kínált lehetőségeket a középiskolák számára, és bízunk benne, hogy sikerült kapcsolatok kiépíteniük egymással. 

Képgaléria: