2019. szeptember 25-én szerdán a Rákóczi Szövetség képviseletében Csizmadia Anna és Csáky Csongor részt vett a vágsellyei város és célalap magyar iskolakezdőinek köszöntő ünnepségén Vágsellyén, Pereden és Negyeden.

Vágsellyén a Feketeházy János Magyar Házban a házigazda Botka Ferenc köszöntötte a 23 iskolakezdőt szüleivel együtt, majd Vágsellye testvértelepülésének képviseletében Lazók Zoltán oroszlányi polgármester és Csáky Csongor a Szövetség elnöke szólt a szülőkhöz, elismerve iskolaválasztási döntésüket.
Az eseményen jelen volt a magyar iskolaválasztási programot támogató Budapest III. kerületi önkormányzat képviseletében Theisz Bálint polgármesteri kabinetvezető, Nagy Csaba, az oroszlányi Rákóczi szervezet elnöke és Kilácskó János a vágsellyei Rákóczi szervezet elnöke.

Pereden a községháza dísztermében 37 magyar iskolakezdő részesült a Rákóczi Szövetség elismerését kifejező ösztöndíjban. Az eseményen a Szövetség képviselői mellett jelen volt Botka Ferenc célalapvezető, Theisz Bálint a III. kerület képviseletében és Körös Ildikó Pered polgármestere.
Negyeden a helyi 18 iskolakezdővel együtt a vágfarkasdi 13 iskolakezdő egy helyszínen vette át az elismerő ösztöndíjat a Rákóczi Szövetség, a III. kerület és a célalap képviselői mellett a negyedi és a vágfarkasdi iskolaigazgatók és településvezetők is részt vettek az eseményen.