2019. október 29-én, kedden a Galánta és Vidéke Célalap területén a nádszegi és nagymácsédi magyar tannyelvű alapiskolában összesen 41, tanulmányait anyanyelvén megkezdő első osztályos magyar kisdiák vehette át a Rákóczi Szövetség magyar összefogást szimbolizáló ösztöndíját. A Szövetségen a helyszíneken Nagy Klaudia és Sullivan Ferenc magyar iskolaválasztási programokért felelős munkatársak képviselték.
A nádszegi alapiskolában az alsószeli alapiskola 8 kisdiákja, a királyrévi alapiskola 2 tanulója és a nádszegi alapiskola 19 elsőse részére került átadásra a támogatás. A megjelent szülőket és a Szövetség munkatársait Gútai Mónika iskolaigazgató asszony köszöntötte, majd a gyermekek műsorát követően Sullivan Ferenc gratulált az iskolaválasztáshoz és bemutatta a Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programját. Ezt követte az ösztöndíjak átadása.
Nagymácsédon a helyi alapiskola 12 elsős tanulója vehette át az ösztöndíjat. Narancsik Szilvia iskolaigazgató asszony köszöntőjét követően az iskola két tanulója magyar népdalokat mutatott be.
Az átadások lebonyolításában segédkezett Horváth Judit, a Galánta és Vidéke Polgári Társulás munkatársa, valamint Luzsicza Fanni Eszter, a társulás Petőfi-ösztöndíjasa.

 

Képgaléria: