2020. március 8-án, szombaton, az Esterházy-díjátadót követően került sor a Rákóczi Szövetség felvidéki célalapjainak tavaszi közgyűlésére. A találkozó színhelye a Magyarság Háza volt. 

 

13:00 órai kezdettel Petrovay László magyar iskolaválasztási programokért felelős igazgató tartott előadást a Rákóczi Szövetség idei munkatervéről, különös tekintettel a Szövetség magyar iskolaválasztást ösztönző tevékenységére. Kifejtette, hogy a jövőben a Magyar Iskolaválasztási Program különböző elemeinek lebonyolításáért a célalapok teljesítményarányosan fognak ellentételezésben részesülni. Ezt a megjelent célalapok képviselői ellenvélemény nélkül tudomásul vették. Ezt követően Csáky Csongor elnök úr szólt az egybegyűltekhez, megköszönve áldozatos munkájukat a magyar közösségek megmaradásáért és külön köszöntve az eseményen megjelent Gyurcsík Ivánt, Magyarország korábbi varsói nagykövetét. Gabri Rudolf, a Rákóczi Hálózat elnöke mindehhez hozzátette, hogy az év során Petrovay Lászlóval kezdeményezik valamennyi felvidéki célalap személyes felkeresését a közös munka hatékonyabbá tétele érdekében. A mintegy egy órás tanácskozást Csáky Csongor elnök úr felszólalása zárta. 

A közgyűlésen az alábbi célalapok képviseltették magukat: Dunaszerdahely és Vidéke; Fülek és Vidéke; Galánta és Vidéke; Gúta és Vidéke; Kassa és Vidéke; Komárom és Vidéke; Léva és Vidéke; Nagykapos és Vidéke; Nagykürtös és Vidéke; Nagymegyer és Vidéke; Rozsnyó és Vidéke; Somorja és Vidéke; Szepsi és Vidéke; Tornalja és Vidéke; Vágsellye és Vidéke; Zselíz és Vidéke. 

 

 

 

 

 

Képgaléria: