2020. szeptember 9-én, szerdán a Szenc és Vidéke Célalap területén összesen 49, tanulmányait magyar osztályban megkezdő elsős kisdiák részére került átadásra a Rákóczi Szövetség magyar összefogást jelképező ösztöndíja. Az átadásokon a Rákóczi Szövetséget Duray Rezső, a Szenc és Vidéke Célalap vezetője, valamint Neszméri Tünde képviselte.

Az iskolaigazgatók köszöntőjét követően a szenczi Szenczi Molnár Albert Alapiskolában és a féli alapiskolában Duray Rezső gratulált az iskolaválasztáshoz, majd röviden bemutatta a Rákóczi Szövetség tevékenységét, különös tekintettel a Magyar Iskolaválasztási Programra. Ezt követte az ösztöndíjak, valamint a Béres Gyógyszergyár Zrt. által felajánlott Szép magyar ének c. daloskönyvek átadása. A féli átadást megtisztelte jelenlétéve Pomichal István, a község polgármestere is.

A Szenczi Molnár Albert Alapiskola 31 elsőse, a féli alapiskola 17 tanulója és a hegysúri alapiskola 1 iskolakezdője részesült a támogatásban.