Az erdélyi Fehér megyében 2020. szeptember 29. és október 6. között került átadásra a Rákóczi Szövetség magyar összefogást jelképező ösztöndíja a megye összesen 55 magyar iskolakezdője és családjaik részére.

Szeptember 29-én, csütörtökön a miriszlói iskola 1 és a nagyenyedi Bethlen Gábor Iskolaközpont 23 iskolakezdője részesült a támogatásban. Szeptember 30-án 15 magyarlapádi és 3 székelykocsárdi gyermek kapta meg az ösztöndíjat. Október 1-jén, csütörtökön 1 vajasdi, 2 torockószentgyörgyi és 1 torockoi előkészítő osztályos gyermek, október 2-án, pénteken 2 magyarpéterfalvi, 1 küküllővári, 4 betlenszentmiklósi és 1 marosújvári iskolakezdő részesült a támogatásban. A Fehér megyei ösztöndíjátadások záró napjára október 6-án, kedden került sor, ekkor a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Iskolaközpont 1 kisdiákja kapta meg a támogatást.

Az ösztöndíjátadásokat a Rákóczi Szövetség képviseletében Nagy Tímea kisebbségi tanfelügyelő, a Szövetség helyi partnere szervezte meg és bonyolította le.

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program