Tisztelt Szülők!

A határok a járványveszély miatt lezáródtak, de az anyaország társadalma nem hagyja magára a külhoni magyar közösségeket.

A Rákóczi Szövetség szeptemberben több mint 9000 külhoni magyar iskolakezdő kisdiákot köszönt ösztöndíjjal és iskolatáskával Kárpát-medencei hálózatának közreműködésével.

Az iskolakezdő gyermekek családjainak több mint félezer településen adjuk át az anyaországi társadalom - közte többszáz települési önkormányzat - magyar iskolaválasztást elismerő ösztöndíját megköszönve a szülők felelős és helyes döntését, hiszen külhonban a magyar iskolaválasztás záloga a magyar nyelv, a kultúra és a közösség fennmaradásának.

Sajnos a járványveszély nem múlt el. Számos bizonytalanság övezi a tanévet a Kárpát-medencében, ugyanakkor a Rákóczi Szövetség mindent megtesz azért, hogy a külhoni magyar családok érezzék, hogy ebben a nehéz helyzetben is számíthatnak az anyaország társadalmára.

Kérjük fogadják tőlünk gyermekük magyar iskolába íratásáért köszönetünk és elismerésünk jeleként ajándék iskolatáskánkat és a magyar összefogást jelképező ösztöndíjat.

Gyermekük tanulmányaihoz sok sikert és jó egészséget kívánunk!

 

Családjukat tisztelettel üdvözöljük!

Budapest, 2020. szeptember 1.

 

Dr. Halzl József,                                                         Csáky Csongor,

a Rákóczi Szövetség tiszteletbeli elnöke                     a Rákóczi Szövetség elnöke

 

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program