2018. október 9-én kezdetét vette az ösztöndíjátadási ünnepségsorozat a Komárom és Vidéke Célalap területén. A nap során a Rákóczi Szövetség képviseletében Szeleczki Mónika és Nagy Domonkos István vettek részt az iskolai eseményeken és adták át a gyermekek szüleinek a Szövetség támogatását. A nap programja Martoson vette kezdetét, ahol a 8 iskolakezdő rövid műsorát követően a Szövetség képviselői átadták az ösztöndíjakat, majd az igazgatónővel folytattak rövid megbeszélést. Innen Naszvadra utaztak, ahol 19 gyermek részesült támogatásban. Később Ógyallán tekintették meg az elsős diákok előadásában a Kiskakas gyémánt félkrajcárja című mesét majd a 15 szülőnek átadták az ösztöndíjakat. A nap programja a komáromszentpéteri Kossányi József Alapiskolában ért véget. Elsőként Bukovszky János igazgató köszöntötte a szülőket, majd Nagy Domonkos István szervezetfejlesztési igazgató mutatta be a Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programját és átadta a 12 iskolakezdő ösztöndíját.

Október 9-én Komárom elsőosztályosai számára is átadta a beiratkozási ösztöndíjakat a Rákóczi Szövetség. Az ösztöndíjátadáson jelen volt Varga Anna célalapvezető, Bauer Ildikó az MKP képviselőjelöltje és a program támogatója, valamint a Szövetség képviseletében Dr. Halzl József tiszteletbeli elnök, Csáky Csongor elnök és Csizmadia Anna a központi iroda munkatársa.

A megjelent szülőket és a vendégeket az iskolások ünnepi műsorral köszöntötték. Ezt követően a Jókai Mór Alapiskola 62, a Marianum Egyházi Alapiskola 22, és a Speciális Iskola 7 iskolakezdője vehette át ünnepélyes keretek között az ösztöndíját.

Október 10-én Hetényben, Marcelházán, Madaron, Bátorkeszin, Búcson, Dunamocson és Dunaradványban összesen 93 elsős tanuló szülei vehették át a Kárpát-medencei magyarság összefogását jelképező beiratkozási ösztöndíjat a Rákóczi Szövetség munkatársaitól. A Szövetséget a helyszíneken Nagy Klaudia és Sullivan Ferenc képviselték.

Október 11-én került átadásra a csallóközaranyosi, ekecsi, megyercsi, valamint a komáromi Eötvös Utcai Alapiskolában a helyi, a munka utcai, az izsai és a keszegfalvi alapiskolákba beíratott első osztályos magyar diákok számára a Rákóczi Szövetség oktatási-nevelési támogatása. Koradélután Csallóközaranyosban kezdődtek az ünnepélyes ösztöndíjátadások, majd Ekelen és Megyercsen folytatódtak, végül Komáromban, az Eötvös utcai Alapiskolában zárult a nap. Komáromban a vendéglátó Alapiskola első osztályos diákjai táncos-verses műsort adtak elő az iskolakezdésről és a magyar nyelv szeretetéről. Ezután a Majer Péter igazgató, míg a Rákóczi Szövetség részéről Pálinkás Barnabás munkatárs köszöntötte a megjelent szülőket és gyermekeket. Összesen 145 gyermek és szülei vehették át a Szövetség támogatását. Csallóközaranyosban 19, Ekelen 5, Megyercsen 3, az Eötvös utcai Alapiskolából 42, a Munka utcai Alapiskolából 61, Izsáról 4, Keszegfalváról 11 kisdiák részesült ösztöndíjban.

 

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program