Október 18-án a Gúta és Vidéke Célalap területén kerültek átadásra a Rákóczi Szövetség iskolakezdési ösztöndíjai. Az ösztöndíjakat Csicsó, Tany, Nemesócsa, Lakszakállas, Gúta és Nagykeszi magyar iskolakezdői vehették át a Rákóczi Szövetség képviselőitől. Az ünnepségeken Tárnok Balázs alelnök köszöntötte a szülőket, valamint kifejezte elismerését, amiért magyar iskolát választottak gyermekük számára, majd Petrovay László magyar iskolaválasztási programokért felelős igazgató ismertette a szülőkkel az ösztöndíjátadások gyakorlati tudnivalóit. Több ösztöndíjátadást is megtiszteltek jelenlétükkel a helyi polgármesterek. A gútai ünnepségen megjelent Székesfehérvár Megyei Jogú Város képviseletében Deák Lajosné tanácsnok is, aki a személyesen gratulált a szülőknek és gyermekeiknek a magyar tannyelvű iskola választásához. Az ösztöndíjátadások alkalmával több településen is sor került az újszülöttek, valamint családjaik köszöntésére az Első Könyvem című babanapló átadásakor. A Gúta és Vidéke Célalap területén összesen 109 gyermek részesült ösztöndíjban.