Október 4-én, Nádszegen és Nagymácsédon kerültek átadásra a Rákóczi Szövetség beiratkozási ösztöndíjai. Az ösztöndíjátadásokat Horváth Adrián és Horváth Judit, a Galánta és Vidéke Célalap vezetői készítették elő, az átadásokon a Rákóczi Szövetéget Aradi Márk és Petrovay László képviselte.

A Nádszegi Alapiskola adott otthont a nap első ösztöndíjátadási ünnepségének, ahol a királyrévi, alsószeli és nádszegi alapiskolák iskolakezdői részesültek a Rákóczi Szövetség és magyar társadalom elismerését jelképező ösztöndíjban. Az ünnepséget Gútai Mónika igazgató asszony nyitotta meg, majd az iskola diákjai ünnepi műsorral kedveskedtek az elősök szüleinek. Ezt követően Horvtáh Judit méltatta a szülők döntését, majd pedig Petrovay László gratulált a családoknak a magyar iskola választásához és röviden bemutatta a Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programját. Az ünnepség az ösztöndíjak átadásával zárult.

Nádszegről Nagymácsédra utaztak a Szövetség képviselpői, ahol a Nagymácsédi Mészáros Dávid Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola elsőseit részesítették ösztöndíjban. 

A 2 helyszínen, 5 iskola, összesen 47 elsőse vette át beiratkozási ösztöndíját.

 

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program