Szeptember 27-én a Rimaszombat és Vidéke Célalap területén, Bátkán, Rimaszombaton, Várgedén és Almágyon kerültek átadásra a Rákóczi Szövetség beiratkozási ösztöndíjai. Az ösztöndíjátadásokat Csúsz László, a Rimaszombat és Vidéke Célalap vezetője készítette elő, az átadásokon a Rákóczi Szövetéget Pandy Rita és Petrovay László képviselte.

A nap első ösztöndíjátadása Bátkán valósult meg, ahol a baracai, nagybalogi, nemesradnóti, uzapanyiti és bátkai alapiskolák elsősei vehették át beiratkozási ösztöndíjukat. Az ünnepségen jelen volt a Szkalos Etelka, a Rákóczi Hálózat munkatársa. A következő ösztöndíjátadásra Rimaszombaton, a Dúsa úti Alapiskolában került sor, ahol az átadást megtisztelte jelenlétével Ciprusz Zoltán, a Via Nova Ifjúsági Csoport alelnöke, valamint Váradi Zsolt, a Rákóczi Hálózat munkatársa. Ezt követően a rimaszombati Tompa Mihály Alapiskolába látogattak a Szövetség képviselői, ahol a guszonai, rimajánosi, dobócai és a Tompa Mihály Alapiskola diákjai részesültek ösztöndíjban.

A nap következő ösztöndíjátadásának a várgedei alapiskola adott otthont. Itt a balogfalai, gortvakisfaludi, feledi, szútori, várgedei, serkei és rimasimonyi alapiskola első osztályos tanulói részesültek a magyar társadalom elismerését szimbolizáló ösztöndíjban. Az ünnepségen köszöntötte a szülőket Gál István, a vecsési önkormányzat képviseletében. A délután utolsó ösztöndíjátadó ünnepsége az almágyi alapiskolában valósult meg, ahol az ajnácskói, gesztetei, tajti és almágyi kisdiákok részesültek ösztöndíjban. Az ösztöndíjátadáson jelen volt Agócs Gyula, Almágy polgármestere

A 4 helyszínen 21 iskola, összesen 297 iskolakezdő kisdiákja vette át ösztöndíját.

Az ünnepségről Homoly Erzsébet, a Felvidék.ma újságírója tudósított.

Megjelent tudósítás: https://felvidek.ma/2018/09/koszonjuk-hogy-a-magyar-iskolat-valasztotta/

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program