2019. október 8-án, kedden Füleken és környékén 6 helyszínen összesen 147, tanulmányait magyar nyelvű alapiskolában megkezdő elsős kisdiáknak adtuk át a Rákóczi Szövetség magyar összefogást jelképező ösztöndíját.

A gömörsídi alapiskolában 16 helyi és 7 csomatelki tanuló részesült az ösztöndíjban. Bolgáromban a helyi alapiskola 5 diákja vehette át az ösztöndíjat, majd Fülekpüspökiben a helyi alapiskola 5 és a bénai alapiskola 4 diákja kapta meg a támogatást. Csákányházán 11 csákányházi és 10 ragyolci elsős kisdiák részére került átadásra az ösztöndíj. Délután Fehér Attila városi képviselő jelenlétében a füleki Mocsáry Lajos Alapiskolában folytatódtak az átadások, ahol 25 kisdiák kapta meg a támogatást. A nap a füleki II. Koháry István Alapiskolában zárult, ahol 56 elsős gyermek vette át az ösztöndíjat.

Az átadások során a Szövetség munkatársai röviden bemutatták a Magyar Iskolaválasztási Programot és gratuláltak a szülőknek az iskolaválasztáshoz. Ezt követte az ösztöndíjak átadása.