Szeptember 26-án Vágsellyén, Pereden és Vágfarkasdon összesen 93 első osztályos tanuló szülei vehették át a Kárpát-medencei magyarság összefogását jelképező beiratkozási ösztöndíjat a Rákóczi Szövetség munkatársaitól.

A vágsellyei Feketeházy János Magyar Házban a helyi magyar elsősök mellett a szelőcei és a vágkirályfai magyar alapiskola első osztályos tanulóinak szülei vették át az ösztöndíjat. A vágsellyei átadási ünnepségen jelen volt és beszédet mondott Rajnai Gábor, a beiskolázási programot évről évre jelentős összeggel támogató Oroszlány város alpolgármestere, valamint Nagy Csaba, a Rákóczi Szövetség oroszlányi szervezetének elnöke.

Botka Ferenc, a Vágsellye és Vidéke Célalap vezetője, valamint Theisz Bálint Attila, a beiskolázási programot szintén támogató Budapest III. kerület (Óbuda-Békásmegyer) polgármesteri kabinetvezetője mindhárom helyszínen jelen voltak és köszöntötték az egybegyűlteket.

A peredi községháza dísztermében peredi, deáki és zsigárdi magyar elsősök szülei vették át az ösztöndíjakat, majd végül Vágfarkasdon, az alapiskolában vágfarkasdi és negyedi tanulók kapták meg a Szövetség ösztöndíját.

Mindhárom helyszínen az első osztályos tanulók és tanítóik műsorral kedveskedtek a Szövetség képviselőinek, az iskolaigazgatók, illetve –helyettesek megköszönték a Szövetség ösztöndíját. Botka Ferenc kiemelte, hogy az ösztöndíj a magyar önkormányzatok és a civil társadalom összefogását szimbolizálva kiegészíti a Bethlen Gábor Alap által nyújtott tanévkezdési támogatást.

 

Hírek - Magyar Iskolaválasztási Program